Kommunisterna samlar till arbetarkonferens

Sista helgen i september samlar Kommunistiska Partiet till arbetarkonferens på Marx-Engelshuset i Göteborg.

2023-09-23

"Det händer mycket i världen i den tid vi lever i. Nyheter och notiser flyger förbi våra huvuden samtidigt som vi bombarderas av reklam och annat surr.

Det är lätt att glömma bort vad som hänt förra veckan – för att inte tala om för ett år sedan. Detta är såklart skadligt för arbetarklassen och till fördel för borgarklassen.

För att vi arbetare ska kunna kämpa tillsammans behöver vi en gemensam utgångspunkt och historia, en röd tråd. Det är något vi måste skapa tillsammans.

Med en gemensam röd tråd kan vi sätta upp gemensamma mål och ta gemensamma kamper. Varje tid har haft sina kamper, som har gett dem som deltagit nya lärdomar, lärt dem att utveckla sina arbetsmetoder och stärkt deras övertygelse om samhällssystemets orimlighet."

Så skriver Andreas Mångberg, facklig sekreterare i Kommunistiska Partiet i veckans Proletären som bakgrund till att kommunisterna samlar arbetare från hela landet till konferens i Göteborg. Kommunistiska Partiets arbetarkonferens är öppen för partimedlemmar som jobbar inom LO:s avtalsområde eller inom vissa lägre tjänstemannayrken.

Hör av dig till particentralen: info@kommunisterna.org om du har frågor eller vill anmäla dig!