Demonstrera mot Nato och krigsövningen Aurora 23

Nej till Nato!
Nej till Nato!
2023-04-04

I slutet av april kommer närmare 30 000 soldater att delta i en stor krigsövning med trupper från ett antal Nato-länder. Övningen syftar till att ytterligare integrera Sverige i militäralliansen Nato och i USA:s krigsmaskineri. Utanför Göteborg kommer det övas kustförsvar med syfte att få in USA:s försvarsmater­iel i landet.

Den svenska medlemsansökan till Nato har inte skett efter en demokratisk process, utan har hastats fram av krafter med stark uppbackning av vapenindustrin.

Det är viktigt att dom som rustar för krig och Nato-­anslutning inte får stå oemotsagda! Vi behöver visa att det finns ett folkligt motstånd mot Nato. Mer pengar till ökad upprustning minskar inte krigshotet. Det bidrar istället till ökad risk för konflikt i vår egen närhet såväl som globalt.

Kommunistiska Partiet ingår i det nätverk som i Göteborg samlats för att genomföra en demonstrationen lördagen 22 april. Vi samlas kl 14.00 på Gustav Adolfs torg med efterföljande möte på Götaplatsen cirka kl 15.00.

Läs med på stoppaaurora23.se.