Demonstration samlade Nato-motståndet i Göteborg

Demonstrationståget går uppför avenyn till Götaplatsen.

Mellan den 17 april och 11 maj äger krigsövningen Aurora 23 – den största övningen sedan kalla kriget – rum på svensk mark. Över 26 000 soldater från 14 länder deltar i övningen som kommer att kosta skattebetalarna 750 miljoner kronor. Lägg därtill regeringens ökade budgetanslag på 660 miljoner kronor för själva Natoanslutningen. Totalt över 1,4 miljarder kronor – pengar som hade kunnat gå till välfärden.

2023-04-25

I helgen genomfördes protester på 17 olika orter runt om i Sverige. I Göteborg demonstrerade närmare ett tusental personer mot Aurora 23 och ett svenskt Nato-medlemskap.

På det avslutande mötet på Götaplatsen talade bland annat Proletärens chefredaktör August Eliasson och Thomas Magnusson från Svenska freds- och skiljedomsföreningen i Göteborg. Nätverket demonstrera mot Aurora 23 inkluderade ett trettiotal organisationer (se hela listan på stoppaaurora23.se).

Bevakning i media

GP skriver om demonstrationen
SVT Väst: Demonstration i Göteborg mot militärövningen Aurora 23