Göteborgskommunisterna: Rädda stadens bemannade lekplatser

Debattinlägg i GöteborgDirekt
Debattinlägg i GöteborgDirekt

Rädda Göteborgs bemannade lekplatser. Det är budskapet i en debattartikel som Torgny Johansson, medlem i Kommunistiska Partiet, i veckans GöteborgDirekt.

2019-12-02

Debattartikeln i sin helhet

Alliansen i Göteborg har beslutat av lekplatserna i Göteborg skall vara obemannade. Det betyder att man ”sparar” de futtiga kronor som man betalar för att lekplatserna är bemannade.

I media har lekplatsen på Plikta uppmärksammats men det finns ytterligare fyra platser som drabbas. En av dem ligger i Hammarkullen, där det arbetar två personer.

Det är ju konstigt att när det debatteras om utsatta områden, om utanförskap och kriminalitet, att man då tar det beslutet.

Att lekparken i Hammarkullen har en stor social betydelse kan jag som morfar intyga. Där träffar naturligtvis barn varandra men även barnens föräldrar, både mammor och pappor. Man fikar och pratar. Barnen kan låna leksaker och cyklar i olika storlekar. För gemenskapen i området är det en viktig plats.

Säkert är det likadant på de övriga bemannade lekplatserna. Man kan ju fundera över varför man i Stockholm har över 25 bemannade lekplatser, medan man här i Göteborg lägger ner de få som finns.

Torgny Johansson
Kommunistiska Partiet, boende i Hammarkullen