Demonstration för strejkrätten

2018-06-01
Demonstrationståget
Demonstrationståget
Ingrid Frejd talar på Järntorget
Ingrid Frejd talar på Järntorget

Cirka 300 personer demonstrerade för strejkrätten i Göteborg 31 maj. Detta med anledning av den pågående utredningen om begränsad strejkrätt som är tillsatt av den rödgröna regeringen.

Efter demonstrationen hölls ett torgmöte på Järntorget. Fem personer talade, däribland Ingrid Frejd, undersköterska på Sahlgrenska och medlem i Kommunal. Hon poängterade att utredningen om begränsad strejkrätt inte är objektiv, utan tvärtom ett beställningsjobb från Svenskt Näringsliv som måste mötas med motstånd: "Vi som är här måste prata med våra jobbarkompisar, framförallt dom som inte är här idag (...) Vi måste kämpa, för ingen annan kommer göra det åt oss." Övriga talare kom från Lärarförbundet, Hamnarbetarförbundet och SAC.

Den färdiga utredningen kommer att presenteras 20 juni.