Stoppa utförsäljningen av Marconigatan

2018-05-25
Flygblad från Kommunistiska Partiets Västerförening
Flygblad från Kommunistiska Partiets Västerförening

Runt om i stan pågår utförsäljning av kommunala bostäder till olika riskkapitalbolag. En utveckling som absolut inte gynnar de boende. Utförsäljningen leder ofta till dåligt underhåll och höjda hyror
För någon vecka sedan kom ett chockbesked till hyresgästerna på Marconigatan.

Kommunala hyresbolaget Poseidon meddelade för drygt en vecka sedan hyresgästerna på Marconigatan med några timmars (!) varsel att de är välkomna på viktigt möte. Poseidon vill nämligen sälja bostäderna till privata bolaget Skandia Fastigheter.

Ett av syftet med den här utförsäljningen är att göra om lägenheterna i markplan till affärer. Alltså bygga ut Frölunda Torg med ännu mer affärer. Det är inte mer affärer som behövs utan mer hyresrätter med en hyra som folk har råd att betala. Dessutom behövs lokaler för föreningslivet, och inte minst bra skola vård och omsorg.

Tidigare i år tog en majoritet i kommunfullmäktige beslutet om att denna typen av bostadsaffärer med allmännyttan ska kunna ske utan insyn. Göteborgs politiker visar med all tydlighet hur de värderar sina hyresgäster - snäppet värdigare än kreatur.

Utförsäljningen går att stoppa – det visade de boende i Angered när utförsäljningen i Rannebergen stoppades. Nu kämpar också hyresgäster i Lövgärdet för en återkommunalisering av bostäder.

Skall utförsäljningen stoppas på Marconigatan krävs det att boende och andra i Frölunda organiserar ett motstånd. Tillsammans blir vi starka. I ett sådant arbete står Kommunistiska Partiet på hyresgästernas sida och uppmanar andra partier och föreningar att ansluta sig till våra krav:

• Nej till utförsäljningar av allmännyttan!
• Vi kräver riktigt inflytande för hyresgästerna!

Ett första steg är att komma på möte som föreningen ”Alla skall kunna bo kvar” arrangerar:
Öppet möte om Utförsäljningen av Marconigatan
Måndag 28 maj kl 18 på Frölunda kulturhus