Arbetarkamp i fokus på Röd Front

2018-05-02
Ingrid Frejd
Ingrid Frejd
Ulf Nilsson
Ulf Nilsson
Röd Front-tåget på avenyn
Röd Front-tåget på avenyn

– Det är hög tid att arbetarklassen får ta del av de vinster som skapas i samhället. Det är dags att man lagstiftar om att införa 6 timmars arbetsdag, sa Ingrid Frejd, undersköterska och andranamn för Kommunistiska Partiet i kommunvalet.

Ingrid Frejd var den ena av två huvudtalare för årets Röd Front-möte. Ingrid Frejd talade också om behovet av låta behoven styra vården och visade solidaritet med strävan efter fred och mot krig och ockupation runt om i världen.

700 personer deltog i årets Röd Front, som även fick lyssna till Ulf Nilsson, byggnadsplåtslagare och förstanamn för Kommunistiska Partiet i kommunvalet i Göteborg. Ulf Nilsson argumenterade för att stoppa höjningen av pensionsåldern, för ett försvar av strejkrätten och för att återkommunalisera verksamheten i Göteborgs hamn.
– Vi vill sparka ut alla profitörer ur hamnen som gör det till en sämre arbetsplats, för hamnarbetarnas och alla Göteborgares skull.

Ulf Nilsson uppmanade också till att rösta på Kommunistiska Partiet i höstens kommunval.
– Det behövs arbetarröster i fullmäktige. Det behövs arbetare som lever i den verklighet som besluten handlar om.

På Röd Front samlades det in pengar till Kommunisternas valkampanj. Förutom de två huvudtalarna framfördes appeller av Edvard Lakso-Tesák, RKU-Göteborg och Felix Falk, Ship to Gaza. Mötet avslutades traditionsenligt med att Spartacuskören ledde allsången i Internationalen.

Efter mötet anordnades ett trevligt samkväm på Marx-Engelshuset där bandet Friendly Neighbourhood Stringband stod för underhållningen.

Facebook-album: Röd Front 2018

Demonstrationståget går genom Haga: