70 år sedan Al Nakba

Demonstrationen på väg ner mot operan
Demonstrationen på väg ner mot operan

Hela 600 personer slöt upp i försommarvärmen i Göteborg på tisdagskvällen för att demonstrera på årsdagen av Al Nakba, den stora katastrofen.

2018-05-16

Från Kungstorget, hela vägen ner till Jussi Björlings plats vid operan ekade uppmaningar om bojkott av apartheidstaten Israel.

För Kommunistiska Partiet talade Ulf Nilsson. Talet kan du se nedan. Innan kvällen avrundades vinkade kvarvarande Palestinavänner av två av Ship to Gazas båtar inför deras långa seglats ner mot Medelhavet och för ett nytt försök att bryta blockaden.

Demonstrationen kunde genomföras efter ett initiativ av kommunisterna tillsammans med ett flertal palestinska organisationer i Göteborg. Ytterligare ett stort antal organisationer anslöt till både förberedelsemöte och demonstration. Det bådar mycket gott för det fortsatta solidaritetsarbetet i staden.

Leve Palestina - Bojkotta Israel

Ulf Nilsson (K) talar på den stora Palestinademonstrationen.

Publicerat av Kommunistiska Partiet Göteborg den 15 maj 2018