50 anställda på Sahlgrenska kräver sex timmars arbetsdag

2018-05-17
Debattartikel i Kommunalarbetaren
Debattartikel i Kommunalarbetaren

Ingrid Frejd, Leonora Lundvall och Hannah Ascher, medlemmar i Kommunistiska Partiet, har tagit initiativ till en insändare som underteckats av 50 undersköterskor och sjuksköterskor på två avdelningar på Sahlgrenska.

Insändaren riktar sig till fackföreningarna Kommunal och Vårdförbundet och kräver att facket ska driva kravet om 6 timmars arbetsdag eller 30 timmars arbetsvecka.

Kommunistiska Partiet har tidigare samlat in över 1 400 namn inom kommunens hemtjänst och äldreomsorg som stödjer kravet på sex timmars arbetsdag. Över 200 personer på Göteborgs Spårvägar har under våren skrivit på ett medborgarförslag om sex timmars arbetsdag inom spårvägen. Nu är det dags att fler arbetargrupper tar gemensam kamp för kortare arbetsdag!

I kommunvalet driver Kommunistiska Partiet kravet om att införa sex timmars arbetsdag för alla arbetare i Göteborgs kommun. Ingrid Frejd är andranamn på Kommunistiska Partiets valsedel.

Läs insändaren här:
Kommunalarbetaren: Korta vår arbetstid på sjukhusen