Manifestation mot terrorstaten Israels attacker mot Gaza

Ingrid Frejd, Kommunistiska Partiet, talar på manifestationen
Ingrid Frejd, Kommunistiska Partiet, talar på manifestationen

Under söndagen samlades cirka 250 göteborgare för en manifestation i solidaritet med det palestinska folket och för att protestera mot terrorstaten Israels attacker mot Gaza.

2018-04-09

Manifestationen reste under kravet att Sveriges regering och EU fördömer attackerna och ställer Israel till svars. Arrangörerna kräver också att Sverige omedelbart drar tillbaka sin Israelambassadör.

Flera talare tog sin utgångspunkt i den palestinska flickan Ahed Tamimi som sedan december månad sitter fängslad i israeliskt fängelse. För Kommunistiska Partiet talade Ingrid Frejd, andranamn på Kommunisternas vallista i Göteborgs kommunval:

Kommunistiska Partiet, vi kommer att fortsätta visa vår solidaritet med den palestinska kampen genom att synas på gator och torg och gång på gång resa kravet på en bojkott av Israel. Hade vi suttit i fullmäktige här i Göteborg kan jag lova er att vi hade rest kravet där, gång på gång. Men var vi än befinner oss, kan jag lova er att det palestinska folket har vår solidaritet och vi kämpar med dem. Leve Palestina!

Arrangörer av söndagens manifestation var Kommunistiska Partiet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, Proletären FF, Palestinska Huset i Göteborg, Ship to Gaza, Palestinagruppen i Göteborg, Aktionsgruppen för ett fritt Palestina, Emmaus Björkå, Rättvisepartiet Socialisterna, Frihet åt Ahed Tamimi Göteborg m fl.

Lyssna på talen från Brunnsparken