Stöduttalande till arbetarna på Göteborgs Kex

2018-01-24
Göteborgs kex i Kungälv
Göteborgs kex i Kungälv
Insändare från Örjan Mattsson (K)
Insändare från Örjan Mattsson (K)

I snart 140 år har Göteborgs Kex funnits i Kungälv. Men nu vill multinationella Orkla lägga ner fabriken och istället tillverka Göteborgs Kex i Lettland. Orkla hymlar inte med att det handlar om att de kan tjäna mer pengar genom att flytta till ett land med lägre arbetarlöner. Det räcker inte med alla de miljoner som arbetarna i Kungälv slitit ihop under åren och fortsätter att arbeta ihop till Orklas vinster.

Det måste bli ett slut på att kapitalister i jakt på högre vinster kastar ut arbetare i Sverige i arbetslöshet och ödelägger orter och regioner. Men att försöka prata kapitalisterna till rätta är meningslöst. Det enda som kan stoppa planerna är kamp för jobben. Att arbetarna på Göteborgs Kex sluter sig samman och visar sin kollektiva styrka och makt.

Antaget på Kommunistiska Partiet Göteborgs medlemsmöte 180124.

Mötesordförande
Jens Halldin
För ytterligare info
0706742470