Kom med i förortsprotesterna mot kommunfullmäktige

2017-11-17
Satsa på förorten
Satsa på förorten
Simhall till Kortedala/Bergsjön
Simhall till Kortedala/Bergsjön

Torsdag 23 november kommer kommunpolitikerna möta två förortsgrupper som protesterar. Dels boende i Rannebergen som protesterar mot utförsäljning av allmännyttan, dels boende i Kortedala/Bergsjön som kommer lämna över ytterligare namnlistor som stödjer kravet på en simhall i området. Kommunistiska Partiet uppmanar alla sympatisörer att visa stöd för protesterna och sluta upp vid Kronhusbodarna kl 16.00.

Den kommunala fastighetskoncernen Framtiden AB har planerat att byta bort delar av Bostadsbolagets bestånd med det oseriösa fastighetsbolaget Victoria Park, som har gjort sig kända för att strunta i det löpande underhållet och istället vid byten av hyresgäst genomföra undermåliga “lyxrenoveringar” för att höja hyra. Detta har mött ett stort motstånd bland de boende som har haft flera stormöten och formerat arbetsgrupper för att protestera. Kravet om att stoppa utförsäljningen kommer föras fram till kommunfullmäktige genom en manifestation 23 november kl 16.00 där de uppmanar alla hyresgäster i Göteborg att sluta upp. Detta för att markera att vi Göteborgare inte accepterar några utförsäljningar.

I samband med kommunfullmäktigemötet 23 november kommer också boende i Kortedala/Bergsjön att uppvakta kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson. Planen är att överräcka ytterligare 5-600 namnunderskrifter att lägga till de tidigare 2500 överlämnade som stödjer kravet om en simhall till Kortedala/Bergsjön. Behovet av en simhall är stort i Kortedala och Bergsjön. Här är simkunnigheten lägst i hela kommunen och avstånden längst till andra simanläggningar. Frånvaron av sociala mötesplatser är dessutom påtaglig. Ändå väljer kommunen att istället satsa på ett nytt centrumbad. Satsningar på evenemangsturism i centrum ges företräde över de sociala behoven i förorten. Denna prioriteringsordning måste vändas.

Kommunistiska Partiet stödjer protesterna och kommer delta på plats utanför kommunfullmäktiges möte den 23 november.

• Ja till simhall i Kortedala/Bergsjön!
• Nej till utförsäljning av allmännyttan!
• Satsa på förorten!
• Slut upp i protesterna 23 november!

Facebook-evenemang: Simhall till Kortedala/Bergsjön

Facebook-evenemang: Stoppa utförsäjning