Torgmöte mot Nato

2017-08-12

Som start på den mest aktiva fasen av mobiliseringsarbetet inför demonstrationen 16 september höll Nätverket demonstrera mot Aurora 17 ett torgmöte i Brunnsparken lördag 12 augusti. I nätverket ingår nu ca 30 organisationer och fyra av dessa, Vänsterpartiet, RKU, Kommunistiska Partiet samt Spårvägare mot NATO höll tal och förklarade varför det är så viktigt att protestera mot Sveriges närmande till Nato. Alla uppmanades att prata med vänner, arbetskamrater och släktingar och försöka få med så många som möjligt i den stora demonstrationen 16 september, mot krigsövningen Aurora 17 där flera Nato-länder ska öva i Sverige. Flera hundra flygblad delades ut och många stannade upp för att lyssna på talen och diskutera.

Se här en film från manifestationen:

Även Göteborgs-Posten berättar om manifestationen.