Manifestation mot ISIS härjningar och Turkiets bomber

2015-08-09

Lördag 8 augusti demonstrerades i Göteborg mot ISIS mord och härjningar samt mot Turkiets bombningar av kurdiska områden i Syrien och Irak. Initiativtagare var Kurdiska rådet i Västra Götaland som består av 20 föreningar. En lång rad andra föreningar och partier var inbjudna men på grund av kort varsel i semestertider var det få som kunde delta. Kommunistiska Partiet var dock representerat och i ett tal fick Daniel Uppström många applåder när han liknade Turkiets premiärminister Erdogan vid en liten hund i USA:s koppel. Vidare varnade han för utvecklingen med att Sverige allt mer närmar sig NATO och snart kan finna sig i en militär angreppsallians med just Turkiet. Demonstrationen och torgmötet samlade ca 250 personer.

Läs mer om Turkiets bombningar och Sveriges närmande till Nato i veckans Proletären: När ska Sverige bomba kurder?