Lyckat protestmöte mot trängselskatten

I går höll Kommunisterna ett protestmöte mot trängselskatten i Brunnsparken samtidigt som kommunfullmäktige höll möte.

2014-11-07

I förra veckan gick ordförande i kommunstyrelsen, Anneli Hultén (S), ut i GP och att avtalet om västsvenska paketet är intakt och att trängselskatten blir kvar.
I folkomröstningen om trängselskatterna röstade 57% nej till fortsatt trängselskatt. Men Göteborgs politiker gör allt de kan för att slingra sig ur detta faktum. Det är arrogant och maktfullkomligt och visar hur politikerna fullkomligt struntar i folkviljan.
Statlig infrastruktur ska betalas av staten och inte genom avgifter. Trängselskatten är dessutom en klassorättvis skatt. De med lägre inkomster betalar en större del av sin lön samtidigt som de rika säkert gärna betalar för att kunna köra smidigare.
Mot detta odemokratiska sätt höll Kommunisterna ett protestmöte i Brunnsparken igår. Ulf Nilsson talade och han pekade både på den klassorättvisa trängselskatten och politikernas ovilja att bygga ut staden för alla göteborgare.