Studera Nato och imperialismen med Kommunisterna!

2017-09-17
  • Vad beror krigen och konflikterna i världen på?
  • Är Sverige ett imperialistiskt land?
  • Vad är egentligen USA:s och Natos mål?
  • Hur ser vi på Ryssland och Kina?
  • Vem tjänar på krigen?
  • Och hur hänger kampen mot krigen ihop kampen för arbete, välfärd och social trygghet här hemma i Göteborg?

Detta är några frågor vi vill diskutera på våra studieträffar om imperialismen. Oavsett om du håller med oss eller inte håller med oss, oavsett om du redan är fredsaktivist eller bara lite nyfiken, är du välkommen till våra studieträffar om Nato och imperialismen.
Studieledare är Teddy-John Frank, tidigare internationell sekreterare för Kommunistiska Partiet, och August Eliasson, journalist på Proletären.
På studiecirkeln studerar vi Natos historia och undersöker vad imperialismen är för system. Studieträffarna är till för både diskussion och frågor, så tveka inte om du är nyfiken på vår syn på imperialismen.
Den första träffen hålls torsdag 28 september kl 18 på Marx-Engelshuset, Fjärde långgatan 8. På träffen beslutar vi om kommande träffar och vilka frågor vi ska fokusera på. Studiematerial finns tillgängligt.