K bemöter M om sextimmarsdag

2017-01-04

Kommunistiska Partiet Göteborg, genom Ulf Nilsson, bemöter moderaterna i ett debattinlägg i GP.

Ulf Nilsson skriver:
Kommunalrådet Maria Rydén (M) fortsätter att beklaga sig över sextimmarsförsöket på Svartedalens äldreboende. Trots att det skamligt nog är avslutat kan hon inte avhålla sig ifrån att både provocera och raljera:
”Klart man blir piggare av mer fritid men varför skall man få betalt för att inte arbeta?” Och så vidare. Hon påstås bekymra sig för skattebetalarnas pengar. Men själv tjänar hon över 800 000 kronor per år på skattebetalarnas bekostnad. Och vem fick betalt för att inte arbeta?
En företrädare för det parti som ivrigast förespråkar arbetsfria inkomster borde tala med mindre bokstäver. Moderater uppskattar ju privata vinster i välfärden, höga aktieutdelningar och frikostiga bidrag till företag och förmögna personer.

Läs hela texten vid GP:s webbsida: Visst finns resurser till sextimmarsdag för fler